За насКанцеларииСметководство200 НајголемиКлуб 200КозметикаМеталсистемМултикомпензацииКонтакт

About Us Image - Diagonal Wave Lines

 

 

  Title - About Us

 

expodesign

актуелно


Trade Point - Skopje
 
 
Вовед Што е компензација? Начин на функционирање Општи услови Станете член Пријавување обврски ЧПП
 

 

ПРИЈАВУВАЊЕ ОБВРСКИ

Преземете го образецот:

При отварањето на образецот се креира нов документ во кој треба да ги внесете Вашите обврски:

 • Датумот мора да биде внесен во облик дд/мм/гггг (пр. 14/04/2005).
 •  
 • Податоците за Вашата фирма се внесуваат во соодветните полиња на образецот со особено внимание на точноста на Единствениот Даночен Број (ЕДБ). Ако ЕДБ е погрешно внесен, пријавата нема да влезе во системот.
 •  
 • При внесување на Вашите обврски кон коминтентите мора да почнете од првото поле.
 •  
 • Податоците за коминтентите се внесуваат исто така со особено внимание за точноста на ЕДБ. Доколку ЕДБ е погрешно внесен конкретната обврска нема да влезе во системот.
 •  
 • Пред да го зачувате документот, проверете дали бројот на внесените обврски и вкупниот износ во соодветните полиња соодветствува со внесените податоци. Доколку има грешки можно е целата пријава да не влезе успешно во системот.
 •  
 • На крај зачувајте го документот и испратете го на info@eurobc.mk.
 •  
 • Образецот кој претходно го преземавте останува непроменет и можете истиот повторно да го користите при следното пријавување на обврски повторувајќи ги горенаведените чекори.

горе